pondělí 3. listopadu 2014

Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender [RC RECENZE]

Autor: Leslye Walton
Série: Samostatná kniha
Díl: /
Počet stran: 280
Překlad: Jana Jašová
Nakladatelství: CooBoo, 2014
Originál: The Strange an Beautiful Sorrows of Ava Lavender
Doba čtení: 9 dní, září 2014, v čj



Ava Lavenderová se narodila do rodiny, kterou již po několik generací stíhá osud nešťastné lásky. V minulosti se vždy přihodilo něco zvláštního a teď je řada na mladičké dívence, aby ukázala, co všechno dokáže. Ava je něčím naprosto výjimečná, vlastní křídla. Křídla, jež si nikdy nepřála mít. 

Víte, abych to uvedla na pravou míru, byla jsem naprosto okouzlena obálkou, která je věru nadpozemská. Když jsem tedy dostala možnost přečíst si knihu ještě před vydáním, tak jsem byla opravdu šťastná. Těšila jsem se, jelikož co za tajuplný příběh se může schovávat za takovým povedeným zevnějškem? Dobře přiznávám, ne vždy se člověk trefí do svého oblíbeného žánru.

Začátek jsem ještě zvládala. Prolog celý patřil hlavní postavě a musím říct, že ten mě vážně dokázal zaujmout. Měla jsem z toho všeho jednoduše dobrý pocit, jenomže jakmile prolog skončil a Avu nahradilo bloumání v minulosti, procházení starých kořenů a odhalování odvěké pravdy, tak jsem si myslela, že to nevydržím.

Tak dobrá polovina knihy se zabývala celým rodem. Bylo to takové hlubší pátrání po tom, odkud se nám ta Avendra vlastně vzala. Nechyběl sebemenší popis každého člena rodiny a sem tam byly ty jejich životní příběhy i velice drsné.

Nejhorší pro mě bylo dostat se za první třetinu. Nedokázala jsem se přehoupnout přes tu pomyslnou hranici, kdy se děj měl pro čtenáře rozjet. Někdo by se možná na mém místě už dávno nacházel na vrcholku horské dráhy, ale já jsem se zapomněla už na samém začátku jízdy. Mrzí mě to, protože tento příběh byl vskutku emotivní a zároveň i napínavý.

Co se postav týče, tak mi asi nejvíce přirostla k srdci právě babička Avy - Emilienne. Mám v ní trochu svůj vlastní vzor, protože si nějakou dobu přeji podnikat ve stejném oboru jako ona. (Nechci vám prozrazovat, co to je, abyste byli překvapení.)

Lehce magická knížka, která není ani tak moc dlouhá, vám buď dokáže zpříjemnit náladu, anebo z ní budete spíše rozesmutnění. Je fakt, že když se střed otáčení konečně dostane k děvčeti s křídly, tak hned všechno nabírá větších obrátek. Dokonce dojde i k jedné větší zápletce, ze které se mi i tajil dech! Držím palce všem budoucím čtenářům této neobyčejné knihy. Nechť se vám líbí pojednání o dívce, která si přála jen jedinou prostou věc. Být normální.


+ Hodnocení: 2 hvězdičky
++ Mockrát děkuji nakladatelství CooBoo za poskytnutí recenzního e-booku.

2 komentáře:

  1. Krásná recenze. Tuto knihu bych si chtěla přečíst. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Musím říct, že sama nevím, co si o knížce myslet. Obálka mě zaujala neuvěřitelně (snad jako každého), ale slýchám na ní hrozně různorodé recenze. Každý knížku buď naprosto zbožňuje, nebo nesnáší. :D Stejně si ale myslím, že se ke knížce dříve nebo později dostanu.... :)

    OdpovědětVymazat