sobota 7. prosince 2013

Vykoupení [RECENZE]

|Závěr andělské ságy|
Autor: Lauren Kate
Série: Andělé
Díl: 4
Počet stran: 312
Překlad: Jana Jašová
Nakladatelství: Knižní klub, září 2012
Originál: Fallen - Rapture
Doba čtení: 7 dní, září 2013, v čj



Lucifer hodlá vymazat celou minulost a jediná Luce s Danielem tomu mohou zabránit. Avšak není to zrovna jednoduché. Musejí najít místo, kde andělé poprvé dopadli na Zem při jejich pádu. Pokud se jim to nepovede do několika dní, tak bude všechno ztraceno. Otázkou je, zda bude láska, která překonala mnoho nástrah a nepokojů, schopna zachránit celý svět a přitom neztratit v boji jeden druhého. Dobro a zlo se spojuje, jelikož bude potřeba každé pomocné ruky. Nadešel čas ukončit válku, která započala před mnoha tisíci lety. Luce a Daniel. Daniel a Luce. Dvě srdce a jedna obrovská nekončící láska.


"Lidi vidí zázraky," dořekla za něj Luce. "Protože chtějí."

Poslední díl ze série Andělé je už konečně za mnou. Konečně! Autorka Lauren Kate si určitě dala s posledním dílem nejvíce práce. Vyřešit a dořešit hlavní zápletky je vždy těžký úkon a já mám takový pocit, že se jí to povedlo na jedničku. Ale však víte, já nebyla zrovna velikým fanouškem jejích knih už od začátku, takže si musím najít místo, kde si trochu rýpnu.


Zde je deviantart slečny,
která je na obálkách knih.
Má úžasné fotky!
Po Vytržení jsem s Anděly sekla asi na půl roku a dostalo se k nim až po takhle dlouhé době. To je nejspíš důvod, proč jsem zapomněla většinu důležitých zápletek a informací z předchozích knih. Celá tahle tetralogie byla jako jedna velká jízda na horské dráze. Chvílemi jsem letěla vysoko do nebes a vzápětí jsem padala až na samé dno propasti. Luce mě stále dokokázala naštvat během jedné stránky. Je to prostě postava, která nemusí padnou do oka každému čtenáři. Daniel "neuvěřitelně pohledný anděl" se nijak nezměnil. Zůstal stejný jako v předchozích dílech, což je dobře. Kdyby se z něj stal nějaký extra milovník, začala bych ho mít až moc ráda... Ne, děkuji.


Rozhodně si myslím, že Vykoupení je nejlepší díl ze všech. Po těch mých útrapách s předchozími částmi, mi spadl kámen ze srdce, když jsem zjistila, že tahle část nebude zase tak příšerná. Děj byl vcelku zajímavý a místy napínavý. Dokonce jsem začala konečně chápat ten ohromný vztah mezi Luce a Danielem! (Ale jenom malinko...) Dobře, ale nechci zase moc přehánět s "chválou". Sem tam jsem se u knihy nudila, přiznávám se. Jako vždy musela přijít nějaká příšerná scéna, při které jsem si myslela, že snad pojdu.

U téhle série jsem "dostala" tak trochu přes prsty. Musím začít vybírat knížky podle názorů, protože jestli si je budu pořád kupovat jen podle obálek, tak mě to brzy zničí. Důkazem jsou mi Andělé, kteří mají fenomenální obálky, ale příběh kulhající. Ale teď skočím k té nejdůležitější části, k zakončení... Musím uznat, že jsem byla opravdu příjemně překvapená, protože jsem takový konec vůbec nečekala. Ani do posledních stránek jsem netušila, co se bude dít. Nejspíš proto dávám knize čtyři hvězdičky


A teď už klidně přijímám gratulace za to, že jsem tuto sérii dočetla!

4 komentáře:

  1. Me tedy zklamal konec. Stve me, ze si postavy nic nepamatovaly. Lucy byla otravna az moc, predchozich dilech to slo, drzela se zkratka, ale tady jako bymela hlavni slovo a vse se postavilo na hlavu. Daniel byl asi jedinej svetlej bod + ten dej a konec tech dvou u boha, to me totiz sokovalo. Ale i tak jsem myslim dala take 4hvezdicky. Jen me ta kniha jako zakonceni zklamala, prislo mi to nefer a trochu i nedokonceny. Omlouvam se za chybejici carky, hacky, jsem na mobilu a nechci se s tim zdrzovat, uz tak mi ten komentar zabral vecnost. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo, na každého to zapůsobí jinak, ale myslím si, že kdybych tu knížku nečetla o půl roku později, tak bych asi taky nebyla z toho konce ráda. :D Hah teď jsem se trochu zasmála, v pořádku, já to rozluštila naprosto normálně. ;))

      Vymazat
  2. Vykoupení bylo úžasné! Stejně jako ty jsem nevěděla co se bude dít a konec mě příjemně, ale zároveň taky nepříjemně překvapil. Asi jsem čekala něco jiného. Ale i tak byla tahle série úžasná a já se těším až si jí zase někdy přečtu znovu! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mňa ten koniec strašne naštval a hoci túto sériu fakt milujem, tak som z toho konca moc sklamaná... (áno, stále a to som to čítala pred rokom...)

    OdpovědětVymazat