sobota 13. července 2013

Přečetla jsem za červen 2013

Ano, červen už je dávno za námi a já s sebou přináším svou měsíční rubriku o tom, co jsem za daný měsíc přečetla. Inu v červnu jsem se konečně zase trochu rozšoupla a přečetla sedm knih! Hip. Hip. Huráá! Vracím se do svých oblíbených kolejí čtení, co víc k tomu dodat? Jenom to, že jsem pozadu s recenzemi.. :D A do kterých skupinek si tentokrát knížečky rozdělím?

1. Upíří! Upíří! Všude jsou jenom upíři!
2. Klasika, jenž mě vzala za srdce
3. Je libo trochu fantasy?
4. Tajemno, netajemno bylo to divné


Upíři! Upíři! Všude jsou jenom upíři! 
Vampýrská akademie - Richelle Mead | RECENZE
Mrazivý polibek - Richelle Mead | RECENZE

Ano přiznávám, tento měsíc jsem si zvolila opravdu zvláštní kategorie. A ta první je věnovaná mé milované Richelle Mead, ehe tedy Vampýrské akademii. V červnu jsem si řekla, že si udělám takový re-reading VA, a že to zvládnu za celý měsíc... no á.. tramtadadá.. zvládla jsem přečíst jen první dva díly. Jeden je lepší než druhý a myslím si, že každý, kdo zbožňuje upíry, si v téhle sérii najde své. Třeba pana Adriana!

Klasika, jenž mě vzala za srdce
Pýcha a předsudek - Jane Austen | RECENZE

No, takže tady je to asi jasné. Jinou klasiku jsem zatím nečetla (myslím) a tahle knížečka je prostě úžasná. Pokud jste viděli stejnojmenný film, tak by vás mohla zajímat i knižní předloha. Sice jsou v ní občas takové trochu zastaralejší způsoby, ale na to se dá celkem rychle zvyknout! :)

Je libo trochu fantasy?
Moře nestvůr - Rick Riordan | RECENZE
Posedlost - L.J. Smith | RECENZE

Jsem posedlá fantasy knížkami, ale je rozdíl mezi dobrou fantasy a úplným propadákem. Obě tyto knížky jsou druhým dílem své série. Percy Jackson je velice úsměvná knížka o polobohovi, který má prostě smůlu a Posedlost je o dětech, které mají nadpřirozené schopnosti. Mezi těmito tituly je veliký rozdíl, ale obě se mi líbily a další pokračování může být už jen lepší!

Tajemno, netajemno bylo to divné
Tajemný anděl - L.J. Smith
Vyvolení - Gabriella Poole | RECENZE

Nejdřív jsem vůbec nevěděla, kam tyhle děvenky zařadit. A pak hle! Napadla mě tato kategorie. Vyvolení byli takoví zvláštní a myslím si, že to nakonec nebude nic pro mě. A Tajemný anděl? Ten byl asi v polovině knížky už tak strašně průhledný, že jsem si chvílemi myslela, že hlavní hrdinku odstřelím za její blbost.




A co z toho všeho plyne? Erný pomalu ale jistě pluje do svého vlastního zániku! :D

1 komentář:

  1. Pořád nad Pýchou a předsudkem přemýšlím. Koupit, nekoupit? Když vy to všichni tak vychvalujete.. :-)

    OdpovědětVymazat