čtvrtek 3. října 2013

Božský bastard [RC RECENZE]

|Atraktivní, perfekcionistický a naprosto božský|
Autor: Christina Lauren
Série: Božský bastard
Díl: 1
Počet stran: 304
Překlad: Naďa Funioková
Nakladatelství: Jota, červen 2013
Originál: Beautiful bastard
Doba čtení: 5 dní, září 2013, v čj



Chloe Millsonová je nadaná a chytrá studentka MBA, která pracuje již šest let pro společnost Ryan Media Group za účelem praxe. Chloe svou práci miluje, ale od té doby, co se do rodinného podniku vrátil jistý Bennett Ryan - nový šéf Chloe -, si prochází opravdovým peklem. Pan Bennett Ryan není jen obyčejný rozmazlený synáček ředitele společnosti, ale rovnou neodolatelný Božský bastard. Ač Chloe dělá cokoli, není pro svého nového nadřízeného dost dobrá. Pořád na ni má nějaké připomínky a nepříjemné poznámky-počínaje nepřehledným písmem přes fyzickou kondici a jinými nesmysli. Chloe si myslela, že toho parchanta bude vždycky nenávidět, ale pak se mezi nimi objevilo pouto, které nemohla přetrhnout žádnou silou.

"Kdyby tohle byl život někoho jiného, s chutí bych si s ním teď na oslavu plácla. 
Velká škoda, že nebyl."

Teď hned na začátku musím podotknout, že obálka Božského bastarda, je opravdu božská! Ten model je naprosto k zulíbání, že? Nakladatelství Jota tentokrát udělalo opravdu skvělou práci. Teď už si neumím představit, že bychom měli nějakou jinou obálku. To tedy ne. Knížka jako taková se mi docela líbila, a jelikož nejsem nějaký velký expert přes erotické romány, tak jsem jednoduše byla spokojená.

Chloe se stala už od začátku knihy mojí oblíbenkyní. Muži mají takovou tendenci a potřebu být ve všem lepší, ale Chloe mi připadala naprosto dokonalá. Myslím si, že kdyby taková žena opravdu existovala, tak by určitě strčila s lehkostí většinu mužů do kapsy. Talent by na to rozhodně měla. Samotný šéf - Bennett Ryan - je takový vysněný chlap všech žen (možná i mužů, co já vím). Některým by stačil i jediný pohled od takového muže a měly by z toho druhé Vánoce. Já bych se k nim s radostí přidala. Ale to mluvím jen o vzhledové stránce, povahově už na tom nebyl tak "skvěle".

"Už jsem se rozhodla: v žádném případě neobětuji svoje zaměstnání kvůli nedostatku soudnosti."

Knížka je psána z dvou pohledů - Chloe a Bennetta. Když jsem poprvé jen tak prolistovávala mezi kapitolami, tak jsem se strašně divila, proč jsou tam dva typy písma. Chvíli jsem si dokonce myslela, že je to nějaká chyba tisku - nebyla. Dokonce teď můžu zpětně říct, že mi to připadá jako dobré oddělení dvou myslí. Jeden font písma; druhý font písma = všichni víme, o kom je řeč.

Na to, že knížku doopravdy napsaly dvě ženy pod pseudonymem, mi připadá, že děj je trochu chudý. Ano, máme tu hlavní zápletku mezi šéfem a stážistkou, která může vést k velkému problému, ale jinak se to točí jen okolo sexu. Naopak, co mi přišlo strašně vtipné, bylo Bennettovo křečkování kalhotek. U takových scén jsem se pak musela smát. Jinak to opravdu nešlo.

Jak už jsem napsala výše, nejsem žádný specialista ohledně erotických románů. Co si pamatuji, tak jsem četla asi dvě knížky od Alexandry Ivyové, kde sex nebyl popsán nějak detailně. A proto si myslím, že BB pro mě byl něco jako příjemná premiéra. Příběh byl hezky uzavřen, takže jsem spokojená.


Hodnocení
3 hvězdičky

Děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum za poskytnutí recenzního výtisku!
Knihu si můžete zakoupit zde: Božský bastard.

4 komentáře:

  1. K erotickým románům jsem tak nějak (asi omylem) načuchla v září, když jsem dostala šílený nápad půjčit si v knihovně Obnaženou a Spoutanou od Sylvie Day. Největší chyba a nuda v jednom. To byly samý hádky a samý sexování :D Ale i přesto mě Bastard pořád láká, doufám, že to nebude taková nuda jako moje první zkušenosti s erotikou (na stránkách :D)

    OdpovědětVymazat
  2. Mne sa to veľmi páčilo :) Podľa mňa dosť dobrá kniha :)

    OdpovědětVymazat
  3. křečkování kalhotek :DDDD Na tom som sa tiež dosť nasmiala :D
    Knižka ma bavila celkom, ale niekedy som ju fakt mala chuť vyhodiť oknom :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je prostě "hláška", kterou si vždycky pod názvem vybavím. :D

      Vymazat