středa 1. května 2013

Představ se! - Moje oblíbené květiny


Minulý týden jsem meme úplně vypustila z hlavy, takže to musím tento pěkně napravit! Stydím se! Jsem prostě jelimán nad jelimány!

Z kytek mám nejraději ty modré (protože miluji modrou barvu), takže mou oblíbenou sestavu skládají modřence, pomněnky,., ale také bouřka! Je to takový malý kvítek, který když ho utrhnete, tak by mělo podle pověry pršet. Né, že bych bylo pověrčivá, ale většinou  když jí utrhnu, tak opravdu prší... :D Zrovna včera jsem na tělocviku vytrhala polovinu venkovního pozemku. A pršelo?! Jo! :D

Pak mám strašně ráda sedmikrásky a kopretiny. Sedmikrásky, pokud si je umyji, tak je i dokonce jím. Jsou to skvělé proteiny! :D Jako menší jsem si dokonce nějak dělala věneček... teď už jsem to samozřejmě zapomněla. Tady je má dnešní sbírka květinek. Byla jsem u babičky, která jich má plnou zahradu.. a jak jsou dlouhé! ^^



Nezavrhnu ani lilie, nebo vlčí mák. Všechny krásné barevné květinky jsou u  mě vítány. :))

Příští téma bude
Počasí
jaké máte nejraději, zimu, nebo snad léto ? :)


11 komentářů:

  1. Já mám ráda fialky- krásně voní a připomínají mi časy, kdy jsem byla malá (jak bych teď byla nějaká stará x)) A pak ještě růže, protože jsou krásné, ale ostré, hmmm no a moje přijmení je po nich. :D Hezký článek! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja mám rada ruže. Viem, že to je otrepané, ale také krásne žlté ruže sú proste naj. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak když už růže, tak já mám radši bílé))

      Vymazat
  3. Mě se líbí gerbery, pak docela kaly, lilie (ty ale ne bílé), celkově květiny můžu - aneb Hever Castle je něco jako ráj na zemi - a teda miluju levanduli! Co se růží týče, nejsou mezi mými "nej", ale třeba jsem jednou dostala oranžové a ty byly fakt pěkné :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já zbožňuju orchideje..nejlepe ty bílo-fialové nebo uplně modré! :O ..ale růže, slunečnici nebo tulipán nezavrhnu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Hezké, konečně někdo, kdo neřekne jen růže :)

    OdpovědětVymazat
  6. Docela mě zaujaly ty pomněnky. Zrovna teď o víkendu jsme někde byli a podél cesty tam bylo takové množství nádherných kvetoucích pomněnek. Úplný modrý koberec.
    Docela by mě zajímalo, jak ta tvoje Bouřka vypadá. Vůbec nevím, co si pod tím představit.
    Ach ano sedmikrásky jsou krásné, jednoduché. No já věnečky pletla jen z pampelišek a kopretin. Sedmikrásky- to mě ani nenapadlo. Asi proto, že jsou krátké :D.

    OdpovědětVymazat