středa 27. února 2013

Představ se! - Co jsem v dětství miloval/a?


Byla by lež, kdybych napsala, že jsem jako malá milovala knížky. Jako, měla jsem je ráda, ale nepotřebovala jsem je na každém kroku.
Já jsem byla zaláskovaná do kreslených pohádek od Walta Disney. Nejvíce asi do Malé mořské víly, to byla moje nejoblíbenější pohádka ze všech. Chtěla jsem být také ariela a plavat v moři. Dokonce jsem v ně věřila! A to dost dlouho. Každý mi musel nakreslit nějakou mořskou pannu a já si ji pak vybarvovala. Několik Disneyovek (mořskáá víláá) mám i notebooku, koukám se na ně, když mám chuť vzpomínat na dětství.

Další, co jsem měla hrozně ráda, byly příběhy mého taťky. Jelikož má dyslexii, tak si své příběhy vždycky vymýšlel. A také mi zpíval Máš má Aničko dávno spát - pokud znáte Ovečku, tak prostě akorát prohodil Aničku za ovečku, jak jednoduché. Můj táta byl skvělý uspávač, dokonce mi někdy pomáhal myslet na něco jiného, když mi nešlo usnout. Teď už za ním nechodím, ale jeho metody používám. Myslím na to, že je zítřek a jím pizzu. :D

Co ještě pojím se svým dětstvím?

Rozhodně to bude bazén, který má babička na zahradě. Každé léto v něm plaveme, a když jsme ještě bydleli v rodinném domku, tak jsme v něm byli pečení vaření. Celá rodina. Teď už ale bydlíme v paneláku a k babičce jezdím jenom někdy. Je to škoda, ale když chci plavat, tak nemusím chodit na plovárnu. Mám svůj soukromí bazén, kde mě nikdo nebude okukovat. :D


Příští téma bude příležitostně o
Cestování

3 komentáře:

  1. Ja milujem všetky disneovky doteraz 8P

    OdpovědětVymazat
  2. Malá mořská víla je taky má nejoblíbenější Disneyovka :D

    OdpovědětVymazat
  3. No já nikdy zrovna tyhle Disneyovky nemusela. Nevím čím to, ale měla jsem nějak radši Krtečka a jiné české. :D
    Když tu píšeš o tatínkovi, tak jsem si vzpomněla, jak jsem vždy před usnutím chtěla po rodičích či babičce, aby mi četli případně vykládali pohádky. Babička většinou skončila předčítáním pohádek od Němcové nebo jejich vykládáním. Ale u taťky většinou vítězila improvizace a pohádky jako "O červeném koťátku", "O fialovém koťátku jak ke hvězdičkám na kožíšku přišlo" a podobné. Mamka nikdy nemohla pochopit, kde se to v něm bere.

    OdpovědětVymazat