pátek 25. ledna 2013

Vytržení [RECENZE]

Zlom kletbu!
Ve třetím dílu série Andělé se dál odvíjí příběh Luce a Daniela. Luce s jistotou cítí, že někde v jejích minulých životech se skrývá něco – nebo někdo –, co by jí mohlo pomoci v tom současném. A tak se vydá na nejdůležitější pouť tohoto života: vrací se napříč věčností, stále hlouběji do minulosti, a stává se svědkyní svých dřívějších vášnivých vztahů s Danielem. S jediným cílem – najít klíč, který odemkne jejich lásce dveře do budoucnosti.









Autor: Lauren Kate
Série: Andělé
Díl: 3
Počet stran: 304
Překlad: Jana Jašová
Vydalo: Knižní klub, 2012

Kousek děje
Luce se rozhodla, že zlomí kletbu, která stíhá Daniela a ji. Jenomže, aby mohla něco změnit, vstoupila do Hlasatele a putuje mezi jejími bývalými životy. Prožívá jeden po druhém, hledá příležitost, klíč, ke zlomení kletby. Zatímco ona potkává její dávné já, Daniel se ji snaží dohnat dřív, než by mohla zapříčinit svou vlastní zkázu. Vymazání ze světa.
A jak to v Hlasateli vypadá? Je to něco jako černá chodba, ve které nic nevidíte, snažíte se dostat na její konec, kde vás pokaždé čeká překvapení jiného života.

Ale Daniel není jediný, kdo se pokouší Luce najít. Je tu mnohem více Padlých andělů, kteří se vrhli do spárů Hlasatelů. Mezi nimi jsou i Miles s Shelby, dva nefilimové, se kterými se Lucinda seznámila v Pobřežní akademii. Nikdo ji nechce ztratil, ale vše má svůj důvod. Historie se mění a s ní i budoucí dění na světě.

Postavy
Naše oblíbené postavy se ve Vytržení skoro vůbec nemění. Až na pár okamžiků, kdy se v Luciině minulosti objeví nějaká osoba, která s ní na chvíli je.
Ale přece jen tu máme jednu důležitou postavu! Jeho jméno je Bill a kdo přesně to je nikdo neví. Před Luce vypadá jako malinký kamenné chrlič. Pomáhá jí učit se tři D a všelijak ji ochraňuje. Ale za jeho ochotností je něco zvláštního. Co přesně se skrývá pod jeho kamennou maskou?


Moje názory a pocity
První věc, která mi běžela hlavou po dočtení, bylo toto: "Jestli to takhle půjde dál, dám poslednímu dílu plný počet bodů.." Ale nepředbíhejme událostem. Luce se v tomhle dílu celkem hodně "pochlapila", už to nebyla taková ukňučená  husička jako dříve. Věděla, co chce, a co musí udělat. Teda až na ten začátek. To běhala mezi svými minulými životy bez jakéhokoli rozmyšlení. Ani bych se jí nedivila, kdyby si omylem přepsala budoucnost.. Na knížce se mi moc líbilo, jak Luce cestovala mezi svými životy, a pokaždé byla něčím jiným. Někomu by to mohlo dělat problém, ale já byla nadšená, když se dokonce objevila uprostřed druhé světové války, a všude byla cítit krev a smrt. Sice i v nějakém tom životě byla nafoukanou nanynkou, ale jen omezeně. Ale mám tu i "malinký" vroubek Strašně mě nudily části, které byly z Danielovi strany. To jak se snažil Luce dohnat mě prostě a jednoduše zabíjeloKdyby alespoň všude nechodil pozdě!

Závěr
Celkový dojem z knihy je takový zamotaný, ale to mi nebrání v tom, aby mě odradil od posledního dílu. Jestli jste se sérií Andělé na vážkách, tak to prostě riskněte jako já.

Knižní trailer



Hodnocení
4 hvězdičky

5 komentářů:

  1. No, zase si mě navnadila. Myslím, že si další díly ještě dokoupím, vypadá to zajímavě. ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Hneď ako sa tam objavilo to slovo anjel akákoľvek predošlá chuť ma prešla. :D Ja neviem proti opereným dobráckym sexošom asi niečo mám. Trocha sa mi to motalo v hlave z tohto a asi by som sa zamotala aj pri čítaní. Toto nebude pre mňa, no ak sa náhodou stane, že si ku mne táto séria alebo táto kniha rovno dostane nepohŕdnem ňou. Knihou? Nikdy! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Mně se tahle kniha úplně nelíbila. Konec byl (jako vždy) perfektní, ale trochu mi lezlo krkem, že neustále cestovala, trucovala a utíkala před Damienem (jmenuje se tak ten kluk vůbec? Už si to nepamatuju :D) Každopádně mám teď doma 4. díl z knihovny, tak jsem zvědavá. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eh.. je to Daniel ;D, mně to zase tak nevadilo. Poslední díl si přečtu až se budu nudit a nebudu mít v knihovně takové krásné knihy. (např. Pod nekonečnou oblohou :D)

      Vymazat