pondělí 28. ledna 2013

Na vrcholu [RECENZE]


Být zamilovaná do smrtelníka bolí..
Že láska bolí, to ví Georgina Kincaidová lépe než kdokoli jiný. Miluje talentovaného spisovatele Setha, ale kdyby ho třeba jen políbila, vysaje tím z něj život. Není divu, že se tím trápí – tím spíš, že Seth její city opětuje. Ona je však sukubou, a jako taková čerpá sílu z mužů, kteří podlehli jejímu kouzlu.
Samozřejmě, schopnost libovolně měnit vzhled i nesmrtelnost jí mohou běžní smrtelníci jen závidět, navíc nedávno složila slib, že bude svou práci sukuby vykonávat co nejsvědomitěji, ale jí zkrátka přijde nespravedlivé, že právě ona – nadpřirozená svůdkyně – nemůže navázat milostný vztah s člověkem, který ji má rád přesně takovou, jaká je.
A jako by toho ještě nebylo dost, musí Georgina začít řešit i jiné trable než zapovězený milostný život. Nad Seattlem se totiž opět stahují mračna a děje se cosi podivného, co zasahuje nejen nesmrtelné bytosti, ale i obyčejné lidi: Georginin kolega a kamarád se zčistajasna chová nějak divně, a ona se nemůže zbavit dojmu, že za tím stojí mnohem víc než jen přemíra vypitého kafe…

Autor: Richelle Mead
Série: Sukuba
Díl: 2
Počet stran: 288
Překlad: Katrin Chýlová
Vydalo: Domino, 2011
Kousek děje
V druhém díle se Georgina Kincaidová opět dostává do problémů, které řeší s "úsměvem". Jednu záhadu vyřeší a hned se tu objeví nová. A ještě k tomu mám problém se svým novým přítelem. Se Sethem. Poté, co se dozvěděl, co je Georgina zač, s ní byl i přesto vše ochoten začít chodit. U nich se to chození dá definovat spíš přátelskými aktivitami, ale přece jen se mají rádi. Hodně rádi. 

Seth se dokonce dokázal smířit s tím, že je sukuba v takové míře, že mu nevadí, když spí s jinými muži, zatímco on se jí skoro nemůže dotknout. Touha mezi nimi každý den vzrůstá, jenomže Georgina nechce, aby z něj nějakým blbým polibkem vysála životné energii. Sehrává se v ní vnitřní boj, který se snaží nevzdat. Povede se jim nalézt ultimátní řešení, aby upokojili svůj chtíč?


Ovšem to není jediné, co se děje. Paige, Georgiina nadřízená je těhotná, což znamená více práce. Takže Georgina nemá skoro žádný čas, ale přesto je spokojená. Má ráda knihy. Dougova kapela si také vede dobře. Konečně si našla bubeníka a jejich popularita rychle klesá. Ale za tím vším něco smrdí.

Postavy
Tak nějak se očekává, že v druhém díle budou nějaké nové postavy. O dvou důležitějších se zmíním. První z nich je Bastien, to jest Georgiin dávný kamarád a také incubus. To znamená, že je to sukuba, akorát v mužském podání. Přijel za Georginou do Seattlu, ale ne jen kvůli tomu, že se dlouho neviděli. Má pro ni "lákavou" prácičku. 
A pak je tu Alec je onen nový bubeník, který se přidal do Dougovy kapely. Je to modrovlasý pankáč a pěkný sukničkář z Georgiina pohledu.

Moje názory a pocity
Tak jako jsem psala u prvního dílu. Zbožňuji Richelle Mead a to se u mě nikdy nezmění. Ona píše takovým způsobem, že se od knihy nemůžete odtrhnout, tedy pokud zrovna nemusíte jít se psy, nebo zachraňovat svět.  Strašně se mi líbí moje představa, že bych si mohla měnit tělo. Pak bych totiž nebyla já, ale (ne)já. Velice inteligentní, že? Ale zamysleli jste se někdy nad tím? Já už několikrát.
Ani nevíte, jak jednoduché je, zamilovat si Setha. Já sama "píšu", a proto se mi velice zamlouvá možnost chodit se spisovatelem. A rovnou autorem bestseleru! Ale co to tady plácám, vraťme se ke knize! Opět se zde objevoval sex. Někomu to opravdu může připadat nechutné, ale co jiného byste mohli čekat od sukuby? Mazání medu okolo pusy to rozhodně nebude. 



Ale v porovnání s Ivyovou, se v této knize alespoň onen sex nevyskytuje na každé druhé stránce. Tím si u mě získala Richelle další velké plus. (jako by jich ode mě neměla málo) Ovšem ve knize jsem objevila pár scén, které mě opravdu nebavily. Při nich jsem se totiž vůbec nevěnovala textu a přemýšlela o tom, jak půjdu s kamarádkou nakupovat, a to mě docela mrzí.

Závěr
Doufám, že třetí díl bude stejný anebo mnohem úžasnější než tento. Děkuji mé skvělé kamarádce, že si objednala většinu dílů, a já si je mohu půjčovat. Ti, co jste četli jedničku a pochybujete nad dvojkou neváhejte a skočte pro ni! No a mně teď už jen zbývá naplánovat to slintání na okno Richelle a mám svůj sen hotov! 

Obálky
U minulého dílu jsem obálky nějak neřešila, ale u tohohle je s chutí vytáhnu.

Myslím, že originál jste poznali hned. Kdo ne, je to ta první obálka, která se "vůbec" nepodobá té naší. Prohledala jsem goodreads a našla tam tyto kousky. Docela se mi líbí ta třetí nahoře. Ty vidle jsou takové.. vrrr, úplně k sukubě! Ale všechny jsou vítězky. (ne, nejedná se i miss sexy Sukuba) Která boduje u vás?

Doba čtení: 3 dny, leden 2013

Hodnocení
4 hvězdičky

5 komentářů:

  1. Wráá, teraz čítam prvý diel Sukuby a zatiaľ ma to veľmi baví, ja to český preklad má to tú najkrajšiu obálku na svete (už iba preto kúpim všetky diely), no čo viac si želať? Zatiaľ som spokojná a po tomto sa s radosťou vrhnem na ďalšie diely! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si někdy musím půjčit třetí od kamarádky, ona je má teď nově, tak chci být první, kdo knihu bude číst. :D)) Ale stejně si pak někdy díly koupím, není nad to mít je v knihovničce. )) Tak doufám, že tě jednička bude bavit dál, a pak se s chutí a s napětím, pustíš do dvojky! :))

      Vymazat
    2. Toto je jedna z tých kníh, ktoré chcem mať doma kvôli obálke, skvelý dej, ako teraz postupne zisťujem je úžasným bonusom k tomu všetkému, v niečo také som nedúfala. :D
      Určite sa ako hladný bedár vrhnem na dvojku hneď ako budem môcť, už sa poznám. :D
      Daj mi čo najskôr vedieť aká bola trojka a ja budem fakt spokojná. :)

      Vymazat
  2. Super změna vzhledu, super gif a super napsané, ačkoliv jsem nečetla ani první díl :D Jen mám trošku problém s modrým písmem na modrém pozadí, nešlo by to trošku nějak zvýraznit? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, děkuji, děkuji. Autorkou dessu je vše-známá Syki ;)A tu barvu zesvětlovat nebudu, protože pak nepůjdou přečíst komentáře. :) Kdyby to bylo hodně špatné, tak s tím něco udělám, ale mně to takhle připadá příjemné. :))

      Vymazat