pátek 18. ledna 2013

Muka [RECENZE]

Láska nikdy neumírá...
Ve druhém dílu série Andělé pokračuje dramatický příběh, v němž se mladičká Luce snaží odhalit pravdu a přerušit věčný koloběh lásky, předčasné smrti a znovuzrození. Daniel, její odvěká láska a padlý anděl, dojedná příměří, aby ji chránil před Vyhnanci, kteří jí chtějí ublížit. Ve snaze zajistit její bezpečí ji ukryje v internátní škole pro Nefilim, potomky lidí a padlých andělů, ale brzy se ukáže, že ani tam není všechno růžové. A navíc v Luce sílí pocit, že jí Daniel lže, nebo jí alespoň neříká celou pravdu...









Autor: Lauren Kate
Série: Andělé
Díl: 2
Počet stran: 328
Překlad: Jana Jašová
Vydalo: Knižní klub, 2012

Kousek děje
Osmnáct dní, dohoda mezi démonem a andělem. Daniel s Camem se domluvili na tom, že celých osmnáct dní se budou snažit, aby byla Luce v bezpečí. Kvůli tomu je také přeložena do Pobřežní akademie. Do školy pro nefilimy, potomky padlých andělů a lidí. Vlastně do školy chodí i normální studenti, kteří o nefilimech nevědí, ale stejně se jim vyhýbají, protože jsou na škole ve speciálním programu.

Luce si mezi nimi připadá opuštěná, protože neví o ničem, co se na ni chystá, přece jen je pořád člověk. Neví, že má zůstat na pozemcích školy kvůli svému bezpečí. Daniel jí totiž nic neříká, anebo se jejím otázkám vyhýbá. Seznámení s novými lidmi Luce nedělá problém, ale všichni se na ni dívají jako na kus masa. Je to tím, protože příběh o zakázané lásce mezi Luce a Danielem, znají všichni její spolužáci.


I přes dohodu, kterou Daniel uzavřel, se za Luce skoro každý večer vrací. Nedokáže bez ní být. Je to jeho milovaná. Znamená pro něj všechno, a proto jí musí zajistit bezpečí, i kdyby musel zabít každého, co mu zkříží plány. Život bez ní neexistuje. Je to tak, láska nikdy neumírá..

Postavy

Nové místo, noví lidé. Na scéně se nám objevuje Shelby, Luciina nová spolubydlící. Na omak je to nepříjemné holka, která se nerada dělí o svůj pokoj. Holduje si v józe a odsuzuje Luce už od samého začátku, co se na škole objeví.
Miles je pra-pra potomek padlého anděla, a proto si připadá stejně jako Luce odstrčený od ostatních nefilimů. Snaží se s ní skamarádit a ona mu v tom nebrání, potřebuje někoho, kdo ji pomůže se začlenit.
Steven a Francess , démon a anděl, a také učitelé nefilimů. Snaží se je připravit na nastávající bitvu, protože i oni v ní sehrají svou roli. A pak jsou zde další postavy jako třeba Dawn a Jasmine, dvě holky, které jsou skoro jako dvojčata.

Můj názor a pocity
"Some angels are destined to fall." - věta z traileru prvního dílu. Tu větu jsem si zamilovala a každému ji na potkání vykládám. Dokonce i spolužákům, kteří si lámou hlavu nad jejím přeložením. Po zklamání z  prvního dílu mi dvojka vehnala opět krev do žil. Sice jsem si ze začátku myslela, že to bude stejně nudné jako Pád, ale jakmile se přešlo takové to okecávání typu: "Vítejte." atd., bylo to samé překvapení. Děj se nevlekl, protože byl rozdělen na osmnáct dní andělské dohody, která je zmíněna výše. V každé kapitole se stalo něco strhujícího, něco, kvůli čemu jsem nedokázala odtrhnout oči od písmenek. Takže si příště nebudu dělat žádné předsudky a tak dále! Nejspíš jsem byla dokonce naočkovaná od záporných recenzí k prvnímu dílu.. "Ale mou minulost už nechme stranou! Budoucnost mám rozehranou!"

Kdo by si myslel, že můj názor na jednotlivé díly bude tak rozdílný.. já teda rozhodně ne! Snad jsem na nic nezapomněla. ;))

Závěr
Těm, co četli první díl a nelíbil se jim, mohu druhý doporučit. Nebo je spíš přinutit, aby si to přečetli! :D Nevíte o co přicházíte! 

Knižní trailer



Reakce po dočtení knihy: Jeď Luce! Jeď!
Hodnocení: 4 hvězdičky

3 komentáře:

  1. Tak první díl mě hodně zklamal... ale asi dám ještě druhému šanci. :D

    OdpovědětVymazat
  2. veru tak, veru tak. Po sklamaní z jednotky je dvojka veľmi osviežujúca. :D A nehovor mi že "Some angels are destined to fall." túto vetu, niekto nevie preložiť. :D (teraz ako vážne, fakt to nevedia preložiť?)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni jsou mí spolužáci dost zaostalí v angličtině. Dělají jim problémy, přeložit takové jednoduché věty. Což já, která čtu anglicky mangu, vůbec nepochopím. :D

      Vymazat