úterý 1. ledna 2013

Bitva o Hex Hall [RECENZE]

Autor: Rachel Hawkinsová
Série: Hex Hall
Díl: 3
Nakladatelství: Knižní klub
Překlad: Tereza Kolesnikovová
Počet stran: 232
Anotace: Na Sophii Mercerovou je toho poslední dobou moc. Jen co si zvykla na to, že je démon, a naučila se své neobyčejné schopnosti ovládat, jí je Rada zase odebrala. Archera a tátu viděla naposledy v hořícím vězení a jedinými spojenci mají být nyní Branickovy. Shodou okolností odvěcí nepřátelé Prodigia. Rodinné překvapení neberou konce a jen tak mimochodem je na spadnutí válka, v níž má hlavní úlohu sehrát právě Sophie. Na tom se shodnou všichni, ne už však na tom, na jaké straně bude Sophie stát. Jenomže bez své magie je Sophie bezbranná. Podaří se jí získat zpět kouzelné schopnosti dříve, než bude pozdě?


Sídlo Prodigia lehlo popelem. L'Occhio di Dio ho údajně napadlo a zapříčinilo požár. Sophie unikla, protože měla zrovna podstoupit nucené Odebrání , když útok započal. Její táta a Archer ale zůstali ve vězení. Cal se za nimi vydal, odešel od vyděšené Sophie, kterou poslal k Branickovým. Vše se to stalo tak rychle..
Když cestovala Itinerisem přihodilo se jí něco zvláštního - jako obvykle -. Byla v něm uvězněná dlouhé dva týdny, dokud se z něj nedostala ven. Ale jí to připadalo jako chvilka. Proč se tak stalo? Bylo to právě tím, že už není ani člověk, a ani démon. Co tedy je? Pouhé nic, jak se zdá.. Po chvíli, kdy ji Itineris vyvrhne na zem, se pozná s mladými Branickovými. Vlastně jedna ji napadne v domnění, že je pořád démon, a ta druhá ji pak omráčí mocnou zbraní. Baterkou.

Přežili to? Vrátí se? Archer, Cal.. táta.. A kde je Jenna? Otázky, na které Sophii nikdo nemůže odpovědět. Zůstává tedy v rodině Branickových, kde byla i její mamka. Další otázky se kupí a odpovědi stále nepřicházejí. Ovšem nejhorší na tom je, že Sophie nemůže kouzlit, tudíž jediná její obrana je pryč..? Dokáže se ochránit holýma rukama? Přeci jen nemůže být úplně bezbranná. 

Můj názor:
Nádherné, dojemné, skvělé.
Ano dokonce i u této knihy jsem na konci uronila jednu slzyčku. Ale to je dobře, tragedie nesmí v žádné pořádné knize chybět! :D Tento díl mě prostě spolknul a roztočil  jako v pračce. Vzrůšo, vzrůšo, vzrůšo!!

U knihy se zasměje prostě každý, sarkasmem se nesmí šetřit. Ani v těch nejdramatičtějších scénách > tedy tak je to podle Sophie, která to vždy vysvětlí tím, že když je nervózní, tak jí to samo ujíždí..
Prostě nebudu to nějak podrobně rozebírat, je to skvělá kniha! Hex Hall se stala jednou z  mých oblíbených sérií, teď už jen sehnat volné pokračování. ^^Každý si tu sérii povinně pořídí! :D

Obálky
jsem opravdu ráda, že Knižní klub zanechal původní obálky, protože jsou prostě super! U všech dílů. Nejvíc se mi líbí obal prvního dílu. CO vám? ^^ Sice mě trochu štvě, že u našeho druhého dílu, není obraz písma ve vodě, ale to je asi jediné, co bych vytkla. 
Holka/modelka co to nafotila je suprová! 


Reakce po dočtení knihy: Cale, néé..

Hodnocení
5 hvězdiček

7 komentářů:

  1. Obálky jsou úžasný a už se těším na spin-off. :) Pěkná recenze.

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám ráda každou obálku. :) Každá totiž vystihuje nějak děj knihy. :) Recenze se ti povedla. Třetí díl byl opravdu pěkný, i když nezamával se mnou tolik jako s tebou, nějak jsem vše předpokládala.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako já taky něco tušila, ale říkala jsem si, že si toho všímat nebudu :D Obálky jsou prostě supéér ^^

      Vymazat
  3. aaa vedela som, že to budeš zbožňovať 8D
    pekná recenzia 8)
    mne sa najviac lúbi obálka k 2ke, kde síce chýba odraz, ale za to je tam veľmi dobrá kombinácia farieb, ktorá knihu vyzdvihuje viac 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Říkám, že jsi prostě paní Vědmáá :D
      Mně se prostě nejvíc líbí ta uniforma u jedničky ^^

      Vymazat