úterý 1. ledna 2013

Démon z Hex Hall [RECENZE]

Auror: Rachel Hawkinsová
Série: Hex Hall
Díl: 2
Nakladatelství: Knižní klub
Překlad: Tereza Kolesnikovová
Počet stran: 248
Anotace: Sophie Mercerová si myslela, že je čarodějnice, která jen nemá svá kouzla úplně pod kontrolou. Proto ji přece poslali do Hex Hall, nápravného zařízení pro delikventy Prodigia. Jenže pak zjistila, kdo je její otec, a v té nejméně vhodné situaci i to, že Archer Cross patří k L'Occhio di Dio, které se snaží Prodigium vyhladit z povrchu zemského. A také se ukázalo, že Sophie není žádná čarodějka, ale démon - a ti vládnou velkou moc, která se těžko kontroluje.


Sophie si celou dobu myslela, že je čarodějnice. Tak jak je tedy možné, že je démon? Odpověď je lehká, kdysi dávno udělal jeden kouzelník z její babičky démona, a tak se to přes generace doneslo až k ní. Jenomže když Sophie zjistila, že její síla je výbušná, a mohla by někoho zranit, rozhodne se, že chce podstoupit Odebrání.

Co znamená Odebrání? Je to úplně jednoduché, pomocí mocného kouzla, se jí mají odebrat veškeré síly. Ale jsou tady dva háčky. Jeden z nich je hloupý, ale kdo by pak chtěl vypadat, jako nějaká potetovaná smažka? Kouzlo totiž udělá s vaším tělem to, že vás "ozdobí" fialovými znaky. A pak je tu druhý háček.
Nemusí to vůbec přežít...
Všichni se ji snaží přemluvit, ať to nedělá, dokonce i její táta.. Ale co si Sophie vybere? Život s nebezpečnou mocí, anebo možnou smrt?

Ale je tu ještě jedna možnost! Naučit se ovládat své síly..


Můj názor:
Okamžitě jsem se musela po prvních pár stránkách knihy, pustit do vroucného do čtení. Sice jsem musela četbu přerušovat, protože mám do školy moc věcí - řekněte mi, kdo dá chudákům deváťákům horu úkolúú??- , a kvůli tomu, jsem ji dočetla až dnes dopoledne.

Začneme pěkně od začátku.. Anebo ne.. Bylo to úplně skvělý! Ze Sophie se stala trochu ženská (miluju její sarkasmus) a Cal, původně vedlejší postava, se dostal pěkně do předních linií. To se mi líbí  . ;)) Cal je totiž takový sympaťák od pohledu, až mě některé jeho poznámky docela překvapily. Ale samozřejmě nemají na ty Archerovi, to zas ne! Archer je trouba troub, takže on je ten hlavní krasavec. I když, kdybych si měla mezi nimi vybírat... Nevím, nevím..

Ale největší divem světa byl konec. Jak se to sakra mohlo stááát??? Jak to mohla Rachel Hawkins zase utnout v tom nejlepšíím??? To není možné! Řeknu vám to takhle, pokud jste četli první díl, je jasné, že si budete chtít koupit díl druhý.. No tak si rovnou kupte i ten třetí, abyste nekoukali jako puci, až dočtete tento díl ;)) 

Zvraty, které byly na každém rohu, mě udivovaly ještě víc než v jedničce.. Teď je jen otázkou, co nám přinese trojka?? Jdu to zjistit! Doufám, že mě nezklame, protože tomuhle dílu dávám plný počet bodů!

Moje reakce po dočtení knihy: To snad ani není možný! :D

Hodnocení
5 hvězdiček

4 komentáře:

  1. 8D To je super, že sa ti lúbilo, hovorila som to! Úžasná séria 8)
    Pekná recenzia.

    OdpovědětVymazat
  2. Úplne so všetkým súhlasím. Perfektná knižôčka. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkná recenze... v tomhle díle mi Sophie dokázala, že jsem ty naděje do ní nevkládala zbytečně a že stojí za to si přečíst i poslední díl... Akorát teda nesouhlasím s názorem na Cala. Nemůžu si pomoct, ale já toho týpka prostě nesnáším... :( :D

    OdpovědětVymazat