neděle 30. prosince 2012

Čarodějnice z Hex Hall [RECENZE]

Autor: Rachel Hawkinsová
Série: Hex Hall
Díl: 1
Nakladatelství: Knižní klub
Překlad: Tereza Kolesnikovová
Počet stran: 240
Anotace: Sophie Mercerová je čarodějnice. Je jí šestnáct let a právě nastupuje do Hecate Hall, elitního nápravného zařízení pro adolescenty Prodigia - čarodějky, kouzelníky, víly a řádku dalších bytostí. Sophie chtěla jenom pomoct... ale kouzlo lásky, které seslala, se trochu zvrhlo, a Hex Hall je její poslední šancí. Hned první den se jí dějí věci: získá tři mocné nepřítelkyně, zakouká se do Archera Crosse, nejhezčího a nejnafoukanějšího kouzelníka na škole, a za novou spolubydlící dostane upírku.

Sophie je pohodová holka, která když kouzlí, dějí se jen samé pohromy. Ale ona to nedělá schválně, tak kde je háček? Na Hecate Hall se jí ze začátku nelíbí, připadá jí to tam staré, ale když tam pak stráví nějakou dobu, nepřipadá jí to tak zlé. Zvykne si i dokonce na to, že se v budově a kolem pozemku pohybují duchové.

Jenna, upírka, která společně se Sophií vlastní jeden pokoj. Je ujetá na růžovou, takže po celé její půlce pokoje jsou samé žůžové věcičky. Dokonce má i jeden pramen svých vlasů obarvený. Sophie z ní má ze začátku strach - kdo by chtěl, aby mu v noci prokousl upír krček -, ale později v ní najde nerozlučnou kamarádku.

Ale pak to přijde. Na Hex Hall se začnou dít zvláštní věci. Studenty někdo napadá. Kdo a z jakého důvodu? To je záhadou.. Sophie se bojí, ale přesto chce záhadu vyřešit. Bohužel na nic nepřichází, když v tom se objeví ona. Duch. Sophii připadá, jako by ji znala. Ale kdo to doopravdy je?

Můj názor: 
Kniha se mi moc líbila, dokonce mě i mile překvapila. Byly v ní takové okamžiky, kdy se mi prostě tajil dech a také, kdy jsem se rozplývala. Ale ze všeho nejvíc mě dostal konec, neboli posledních pár kapitol, kdy se vše začalo obracet naruby. 

Když jsem knihu dočetla, myslela jsem si, že omdlím, protože v té době jsem ještě nevěděla, že kniha má pokračování. Proto mi asi konec připadal tak otevřený. Je to napsané tak, že se to lehce čte. Což je dobře! Alespoň pro mě. ;))

Ale přesto pokud máte rádi nadpřirozeno si knihu přečtete, už jenom kvůli Archerovi, kterej zatraceně k sežrání. Jeho hlášky jsou mega vtipný! Dávám knize čtyři hvězdičky, protože mě zajímá, jak to bude pokračovat. Další díl bude podle mě mít stoprocentně hvězdiček pět. 

Reakce po dočtení knihy: To je konec?

Hodnocení
4 hvězdičky

10 komentářů:

  1. Jo tuhle bych si taky ráda přečetla, ale nějak se k ní nemůžu dostat přes tu horu knih :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak neváhej a skoč pro ní hned teď :DD
      Ne je to opravdu za chvíli přečtené ;)) Takže to není žádná týden-čtecí kniha ^-^ Ale pak jakmile dočteš tenhle díl, se musíš dostat k druhému, protože konec je fakt suprově napínavej O_O

      Vymazat
  2. Nejlepší díl ze všech třech. :) Jsem ráda, že se ti knížka libila... ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ostatní ještě nečetla, teda už čtu Démona.. Ale uvidím ^^

      Vymazat
  3. Táto kniha je úžasná 8)
    Sériu mám veľmi rada, akurát som dočítala posledný diel a musím len potvrdiť, že všetky 3 časti sú perfektné! Tie ironické a sarkastické poznámky Sophie a Archera sú k zblázneniu dobré! 8D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na to se těším! Už se nemůžu dočkat až dočtu dvojku a půjdu na trojku! Všichni to chválí, tak snad já budu také :))

      Vymazat
  4. Tohle je úžasná série. První díl mám přečtený 2x a celou sérii si chci aspoň 2x ještě přečíst. Nedávno jsem dočetla třetí díl. Pokud tě tento odrovnal, tak si počkej na další díly. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Slyšela jsem na knížku spousty názorů některé kladné jiné záporné, tak jsem zvědavá co na to jednou řeknu já.

    OdpovědětVymazat
  6. O téhle knížce už delší dobu přemýšlím a vypadá to že po přečtení tvé recenze ji prostě musím mít. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jojo, obálka, která u mě vítězí už pěkně dlouho. (Myslím si, že originální vypadá tak, jako u nás, akorát Hardcover http://www.goodreads.com/book/show/5287473-hex-hall)
    Poslední dobou mě získávají častěji podobné knížky. Takové pro puberťačky Tím nechci říct, že jsou špatné, ale jsou pro mě oddychovější.
    Ale musím nesouhlasit, příběh mi přišel utahaný, spíš rozjezd pro pokračování. Akce, na kterou jsem čekala, jsem se nedočkala, ve většině míst nuda :/

    OdpovědětVymazat