pátek 4. ledna 2013

Lenobiin slib [MINI-RECENZE]

Druhá novela ze světa Školy noci přibližuje pohnutý osud Zoeyiny oblíbené učitelky, instruktorky jezdectví, která také kdysi dávno byla jen obyčejnou lidskou dívkou… Francie, únor 1788. Lenobia Whitehallová je sice dcerou barona, ale jako nemanželské dítě má doma stěží vyhlídky na lepší život. Proto ji její matka pošle do Nového světa. Lenobia odplouvá smutná, na lodi však nachází rozptýlení – koně a mladého muže, který se o ně stará. Snad by její budoucnost přece jen mohla být naplněna štěstím a láskou – nebýt zla z její minulosti, se kterým se bude muset utkat.








Autor: P. C. Castová - Kristin Castová
Počet stran: 136
Překlad: Jana Kunová
Vydalo: Knižní klub, 2012

Myslím, že anotace toho řekla o knížce dost, a proto přistoupím rovnou k mému názoru.

Jak už jsem psala několikrát, novely se mi líbí mnohem víc než některé díly série Školy noci. Čím to je? Asi tím, že novely jsou psány úplně z jiné strany. Jsou takové lehčí, zábavnější a dokonce i romantičtější >>> alespoň mně to tak připadá. Není to tak ukecané jako ŠN posledních pár dílů..

Jako u první novely, tedy Drakovy přísahy, se i zde dovíte, jak se z hl. postavy - Lenobie - stane upírka. Nějak se mi to nechce víc rozebírat, protože nechci vyslepičit celou novelu. Ale řeknu vám, že mi prostě vadilo, jak tam byly francouzské věty nebo slova. Kdo má sakra umět francouzsky? Já teda fakt ne..

A naopak se mi zamlouvaly ilustrace, která byly opravdu povedené!

Omlouvám se za takovou kraťo-recenzi, ale k tomuhle mi nejde víc napsat..
Prostě se mi to líbilo a tečka!

Na závěr: Všichni co máte rádi ŠN a Lenobiu - učitelku jezdectví, přečtěte si to. Opravdu neprohloupíte. ;))

+ Hodnocení: 4 hvězdičky

4 komentáře:

  1. Ahojky, nevím zda vedeš nějaké offs, nebo OS v menu vidím "často chodím" tak možná to, prostě moc ráda bych spřátelila blogy, nebo si jen třeba navzájem okomentovávala články. Jestli máš chvilku čas koukni na můj blog a napiš třeba nějaký komentář a já se za to zase kouknu k tobě a taky okomentuji :)

    OdpovědětVymazat
  2. Lenobii mám hodně ráda. Nebyla náhodou s tím učitelem z první novely? První novelu mám teď doma, přijde mi taky taková lepší. Četla jsem prvních pár stránek. Překvapilo mě, že se tam vlastně odehrávají i části ze Zoeyina světa. Neferet je pěkná potvora. :D Určitě si tuto knihu přečtu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, s Drakem byla Anastasia - ta učila něco jiného, ne? Magii nebo tak :D No Nefret je příšerná no.. No a to se tam tak prolíná na začátku je kousek přítomnosti, pak se vzpomíná.. a na konci je zase přítomnost ;D

      Vymazat
  3. ja som akurat vcera pisala recenziu na Drakovu prisahu (mozes pozret tu - http://books-mylife.blogspot.sk/2013/01/drakova-prisaha-pccast-kristin-cast.html)
    kniha sa mi velmi pacila a na lenobiin slib som velmi zvedava, velmi sa na nu tesim <3

    OdpovědětVymazat