pondělí 6. dubna 2015

Of Poseidon [RECENZE]

Autor: Anna Banks
Série: The Syrena Legacy
Díl: 1
Počet stran: 324 stran
Překlad: /
Nakladatelství: Feiwel & Friends, 2012
Doba čtení: 2 dny, prosinec 2014, v aj



Galen is the prince of the Syrena, sent to land to find a girl he's heard can communicate with fish. Emma is on vacation at the beach. When she runs into Galen—literally, ouch!—both teens sense a connection. But it will take several encounters, including a deadly one with a shark, for Galen to be convinced of Emma's gifts. Now, if he can only convince Emma that she holds the key to his kingdom... Told from both Emma and Galen's points of view, here is a fish-out-of-water story that sparkles with intrigue, humor, and waves of romance.

Autorku Annu Banks jsem objevila asi přibližně před rokem, kdy jsem si řekla, že její knihy musím mít. Víte, abyste to pochopili, tak už od malička jsem zamilovaná do podmořského světa, takže Of Poseidon je kniha, která byla přímo stvořena pro mě. Nehledě na to, jakou nádhernou obálkou se zde můžeme pokochat. Ke knize jsem se dostala díky Vendee a své nové čtečce, takže jakmile jsem ji měla v rukou, tak už mi nic nemohlo bránit ve čtení.

Daleko v hlubinách moře existují dvě království Sirén, Poseidonův a Tritonův klan. Obě království jsou ale odsouzena k zániku, jelikož kvůli nehodě, jenž se stala před několika lety, nedošlo k jejich spojení. Galen, tritonský princ, pátrá se svou sestrou Raynou po ztraceném potomkovi z druhého klanu, jenž má Poseidonův dar. A zde se setkáváme s hlavní hrdinkou Emmou, která si doposud myslela, že je jen normální člověk. Zjišťuje, že její dosavadní život byla jedna velká lež.

Co se týče mého názoru na postavy, tak s mořskou stránkou jsem byla naprosto spokojená. Dobře, zřejmě bych milovala cokoliv, co má místo nohou ploutev, ale Galen má i svůj vlastní šarm. Jeho rybí/lidský humor mi přišel vážně vtipný a inu fajn, je prostě sexy i jako člověk. Emma byla na rozdíl od něj občas hezky paličatá a hloupoučká, jelikož takové náznaky, co byly kolem ní, by snad viděl i slepý. Když už začala být lehce přijatelná, tak se zní stala slintajicí puberťačka nad Galenem - tomuhle ale celkem rozumím.

Musím samozřejmě ještě zmínit Torafa a Raynu, dvě důležité vedlejší postavy, které, když byly v jedné místnosti, tak byly fantastické. Jejich dialogy občas v dané situaci zůstávaly tím nejlepší, co se zrovna odehrávalo. Jen na okraj, Rayna, jak už jsem výše zmiňovala, je Galenova sestra a Toraf je jeho nejlepší přítel.

Stejně jako v Legacy Lost, tak i tady je angličtina poměrně lehká. Když už jsem se setkala s nějakým hodně podezřelým slovíčkem, tak jsem si ho tedy přeložila, ale jinak jsem to nechala být. Sice tato kniha nebude dobrou volbou pro úplné začátečníky, ale pokud dokážete alespoň více-méně číst beze slovníku, tak to můžete risknout. Překvapí vás, jak hezky to bude ubývat a navíc, koho by nebavily mořské panny?

Námět se mi ohromně líbí, protože voda je prostě "moje druhé jméno". Děj knihy byl občas dost předvídatelný a klišoidní, ale musím přiznat, že jsem takový velký zvrat až na úplném konci nečekala. Doslovně jsem zírala s otevřenou pusou, to mi věřte! Of Poseidon zůstala velmi otevřená a já se nemůžu dočkat dalšího dílu. Of Triton vypadá na velmi nadějné pokračování, a tak doufám, že Anna Banks mi ještě předvede pořádnou jízdu.

+ Hodnocení: 4 hvězdičky

2 komentáře:

  1. Tak takúto tému by som prijala 8) Síce fakt strateného potomka žijúceho medzi ľuďmi je celkom otrepaný, ale asi by som to zvládla 8D Vyzerá to fajn.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, tak tahle knížka mě moc zaujala, také mám moc ráda knihy o mořských ´pannách :) a chtěla bych se zeptat jestli bys mi na tohle téma nějaké další knihy doporučila? :) Děkuju :)

    OdpovědětVymazat