neděle 22. února 2015

The Distance Between Us [RECENZE]

Autor: Kasie West
Série: Samostatná kniha
Díl: /
Počet stran: 312 stran
Překlad: /
Nakladatelství: Harper Teen, 2013
Doba čtení: 4 dny, únor 2015, v aj



Caymen Meyers bydlí se svou matkou v malém bytě nad jejich obchodem s panenkami. Nežijí si zrovna v přepychu, ale vystačí si i s tím málem, co mají. Tato mladá dívka trousí jednu sarkastickou poznámku za druhou. Její okolí si na to už stačilo zvyknout, ale když jednoho dne vstoupí do obchodu sexy okouzlující a luxusně oblečený muž, Xander Spence, tak je Caymeniým vyjadřováním přímo ohromen. Slovo dá slovo a tito dva společensky naprosto odlišní lidé se začnou scházet. Caymen je na první pohled jasné, že její matka se o tomto scházení nesmí dozvědět, protože má proti bohatým lidem velké předsudky. "Tajné" scházení může započít!

Poslední dobou se snažím číst mnohem víc i v anglickém jazyce, protože si říkám, že se mi to bude brzy hodit k maturitě. A tak jsem tedy různě brouzdala po Goodreads, až jsem objevila novou autorku, Kasie West, jejíž knihy mě velice zaujaly. Rozhodla jsem se pro začátek pustit do nějaké samostatné knihy, abych si vyzkoušela autorčin styl. A upřímně? The Distance Between Us byla naprosto fantastická!

Příběhy ze života, alá contemporary, mě začaly strašně bavit. Možná je to tím, že jsem zase o kousek starší, a snažím se s hrdinkami trochu sžít, anebo mám jednoduše chuť na nějaké romantické slaďárny. Ať už je příčinou cokoliv, tak vám mohu s klidem říci, že pokud hledáte dokonalou knížku v tomto žánru, tak sáhněte po této.

Hlavní postavou je Caymen, kterou si nejde nezamilovat. Má tak úžasné hlášky, že jsem se skoro při každé druhé větě, co vypustila z úst, musela smát. Tato dívčina mi během těch pár set stran opravdu přirostla k srdci. Jde hezké vidět, že i když žije ve skoro až žalostných podmínkách, tak má své sny, za kterými si hodlá stát.

Caymen má nejlepší kamarádku Skye, která mi, s prominutím, připadala divná. Nelíbilo se mi její lehce až bezmyšlenkovité chování, které sem tam zapříčinilo neplechu. Avšak teď k té druhé hlavní části, protože aby šlo o správné romantické klišé, tak tu máme Xandera, jenž dodává knize pořádnou dávku testosteronu. Xander je nádherný, úžasný, skvělý, báječný a naprosto k sežrání. Když jsou on a Caymen dohromady na scéně, tak je to výtečná kombinace, protože on je strašně vážný a ona je stále sarkastická.

Jestli se vám hlavní postavy zalíbí tak jako mně, tak mi věřte, že vám stránky budou běhat před očima skoro až rychlostí blesku. Já už jsem třeba věděla hned po první kapitole, že tato kniha je pro mě přímo stvořená. Ještě větší radost jsem měla z toho, že se z The Distance Between Us nestal v průběhu čtení příšerný brak.

Pokud si myslíte, že jde jen o nějakou bezduchou romanci, tak se šíleně pletete. Děj má tajemný podtón a rozhodně nemůžete tušit, co si pro vás autorka přichystá. Já občas jenom četla s otevřenou pusou, protože jsem některé zvraty opravdu nečekala. Byla jsem příjemně překvapená tím, jak knížka dopadla, a jsem strašně moc ráda, že jsem si tuto jednohubku přečetla. Jedním slovem bych to řekla asi takto. Dokonalé!

+ Hodnocení: 5 hvězdiček

4 komentáře:

  1. Úplně jsi mě nalákala na knížku :D Asi si ji taky přečtu.

    OdpovědětVymazat
  2. Po této knize už pokukuju dlouho, ale bojím se té angličtiny. Ještě dřív mi do oka padla autorčina série Pivot Point, kterou jsem začala takyže číst. No, rychle jsem to vzdala. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec se toho neboj, je to úplně v pohodě. Já když něčemu nerozumím, tak to neřeším.. stačí, že pochytím hlavní zápletku. ;D

      Vymazat
  3. Četla jsem od autorky jinou knihu, ale moc se mi líbil její styl psaní a určitě si chci přečíst i tuhle :) Už mi ve čtečce nedočkavě vyskakuje na prvních místech ;)
    Btw, pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat