pátek 18. dubna 2014

Autorské šílenství (3) - P.C. a Kristin Cast

Meme od Wolf Draven

Po měsíci tu opět mám článek do této rubriky! Docela jsem si ji oblíbila, tak doufám, že brzy nafotím další mé šílenství. Dnes tu mám celkově dvanáct knih od dvou autorek, matky a dcery, které píší tuto sérii spolu. (Když už jsem u toho, tak mi připadá, že tato série nikdy neskončí.) Abych řekla pravdu, tak jsem uvažovala o tom, že si další díly už kupovat nebudu, ale holt nemám ráda neukončené série v mých poličkách...

A jména spisovatelek jsou...
P.C. Cast & Kristin Cast
Taky bych mohla říct něco z historie, ne? Komplet prvních pěti dílů Školy noci jsem dostala jednou na Vánoce od mamky s taťkou. Pokud si to dobře pamatuji, tak to bylo v roce 2010 (teď asi zase kecám, protože mám hlavu děravou, a nic si nepamatuji). Docela rychle jsem si oblíbila Zoey a spřátelila se se Stevie Ray.

Při knihách jsem zažila mnoho pocitů a emocí, že se to ani slovy nedá popsat. Zpětně si vzpomínám, že při jedné (či dvou) scéně jsem brečela jako želva.

Tady bydlí, potvůrky jedny!
První díly se mi strašně moc líbily, a když jsem zjistila, že je ještě pokračování, tak jsem skákala až někam do stropu. Jenomže, jak někteří čtenáři možná vědí, ty další díly už za moc nestojí. Připadalo mi, že postupně se kvalita příběhu vytrácela.

Co se týče obálek, tak se mi více líbí ty z kompletu. Na obálce je vždycky takový vypouklý hezký znak. Sice ty hřbety tvoří divnou Zoey, ale jinak jsou moc fajn. Co se týče hardbacků, tak ty mi prostě připadají takové odfláknuté. :)

Přiznám, že jsem skončila u devátého dílu, který jsem otevřela asi jen jednou. Ani si nemohu vzpomenou, co mě tehdy na té sérii tak moc bavilo. Byla jsem tak trochu bláznivý malý puberťák, co ještě neznal tu hromadu skvělých knih. Přemýšlím, že bych si dala re-reading a aspoň napsala recenze na blog. No, ale to by u mě bylo zase na několik měsíců.

1 komentář:

  1. Já jsem skončila u druhého dílu a nevím jestli se k této sérii někdy ještě vrátím :) První díl byl v pohodě. Byl skvělý a čtení jsem si užila. Ale potom ten druhý mě zklamal :)

    OdpovědětVymazat