neděle 2. února 2014

To si musím přečíst - rok 2014

Znáte ten pocit, když máte nekonečný seznam knih, které byste chtěli přečíst, ale nemáte prostředky ani dostatek času na to, abyste se k nim dostali? Ano? Tak jsme na tom nějak podobně. Nedělám si nějaký velký seznam knih, ale jsou některé určitě, které chci vlastnit ať mě stojí, co mě stojí. Buď k nim chovám nějakou citovou vazbu, anebo jsou prostě božské už od prvního pohledu!

Dovolila jsem si připrav takový krátký seznam o deseti knížkách, které si musím tento rok pořídit a ještě je přečíst (nebo je už vlastním, ale nečetla jsem je). Většinou, když si něco koupím, tak na to přijde řada až za pár dní (až měsíců), ale u těchto knih jsem si naprosto jistá, že je přečtu ihned!

1) Ohnivé srdce - Richelle Mead
Tato kniha je naprostou tutovkou. Pokračování Pokrevních pout chce mít doma určitě mnohem více lidí a já pevně věřím, že to bude naprosto úžasná kniha. Musím přiznat, že se mi font písma na obálce moc nelíbí, ale přežít se to dá. Už by to chtělo 14. února. Jakmile bude na pultech, tak po ni poběžím, skočím s ní do postele a nevylezu z ní, dokud knihu nedočtu. (Naivní představa.) Což mi připomíná, že bych mohla zrecenzovat Indigové kouzlo.. ehm.. no, brzy se do toho pustím.
2) Ignite me - Tahereh Mafi
Tuhle krasavici už mám -juhuuu- předobjednanou jako paperback z bookdepository díky Ven, která byla tak milá a zařídila mi to. Na poslední díl Roztříštěné se těším jako malé dítě a vůbec nevím, jestli ještě těch pár dní vydržím.. Předchozí díl končil velice otevře, že jsem z toho napjatá jako struna. Možná jsem si měla počkat na českou verzi, ale teď už je pozdě na plakání!
3) Incarnate  - Jodi Meadows
Přiznám se, tady mi jde čistě o obálku a ni ne moc o příběh. Jo, ten je také zajímavý, ale u této knížky věřím, že se mi jednou bude nádherně vyjímat v mé anglické (malinké) části knihovničky právě svou obálkou. Musím už konečně přemluvit rodiče, aby mi ji koupili! A když už budou u toho kupování, tak by mohli přihodit dalších "pár" titulů do košíčku.  Děkuji mnohokrát. Vaše nenačtené dítě. :D)
4) Škola noci - Předurčená - P.C. Cast, Kristin Cast
Zde jde čistě o mou psychiku. Já se k této knížce MUSÍM, ale opravdu MUSÍM už konečně dokopat. Leží mi v poličce spolu s dalším dílem této série už skoro rok a je neuvěřitelné, že se k ní prostě nemám. Dříve mě příběh bavil, Zoey jsem fandila, Calonu (píše se to tak?) nenáviděla, ale teď? Mám takový pocit, že mě série omrzela, a dál už o ní nechci slyšet. Však počkej Školo noci! I na tebe jednou - možná - dojde!
5) Město ztracených duší - Cassandra Clare
Klidně budu číst knížku v angličtině, nebo si počkám na českou verzi, ale tady jde o to, abych se k tomuto titulu dostala! Nedokážu si představit život bez pokračování série o tvrdohlavé Clary, fešákovi Jacovi a obluďákovi Simonovi (Promiňte jeho fanoušci, my nejsme prostě kamarádi.. :(). Je to teprve pár dní, co jsem dočetla čtvrtý díl a už jsem jako na trní. Za chvíli začnu počítat dny do vydání, a pak jako blázen skočím pro anglickou verzi. Už to vidím!
6) Divergence - Veronica Roth
Mám ji doma na poličce teprve od Vánoc, ale i tak si připadám jako ostuda, že jsem ji ještě nečetla. Okolo této série se toho teď strašně moc proslýchá kvůli filmu a já jsem o ni ještě nezavadila. Nejspíš si počkám i na poslední díl, abych sérii mohla zhltnout na jeden zátaras. Připadá mi to jako velmi dobrý nápad.. Byla jsem na sebe tak přísná, že jsem si ani nedovolila kouknout na trailer, abych vůbec netušila, o co v knize jde. Šikovná to holka!
7) Rozum a cit - Jane Austen
Jelikož jsem četla Pýchu a předsudek, tak vám, jak Jane Austenová umí krásně a bohatě psát. Sice nejsem moc velký fanoušek do starých knih, ale ji mám jako spisovatelku ráda. Rozum a cit jsem si zatím ještě nepořídila, ale chystám se na to. Třeba si mi její četba bude jednou hodit i do čtenářského deníku do školy, co já vím. Jednoduše se moc na další knihu od Jane těším. :)
8) Of Poseidon - Anna Banks
Tady jsem naprosto v rozpacích. Od svého raného věku miluji mořské víly (já vím, jsem dětinská to osoba), a když jsem na tuto knížku narazila, tak jsem si myslela, že mě trefí. Of Poseidon je přímo pro mě stvořená. Nevím, jestli je to úplně o mořských pannách, ale obsahuje podobný motiv, který by mě bavil. Jediný problém je v tom, že ji - opět - ještě nevlastním. Je mi z toho do pláče. Musím ji sehnat a přečíst, to je rozkaz!
9) Sukuba - Stíny - Richelle Mead
Není nad to, mít v tomto seznamu Richelle Mead dvakrát. U této knihy jde o to, že jsem ji nejdřív neměla. Teď, když už mám sérii v knihovničce celou, tak by nebylo od věci, si konečně pátý díl přečíst. Ovšem jako vždy je tu jedno ale. Předchozí díl jsem nezrecenzovala (Jak to? Takto..), takže si asi nejdřív budu muset znovu přečíst Zář, díl čtvrtý. Nějak extra mi to nevadí, ale už bych ráda věděla, jak to všechno dopadne. Georgině držím palce od samého začátku, takže bych neměla být líná a pustit se do čtení!
10) Lola a kluk od vedle - Stephanie Perkins
Teď jsem asi překvapila sama sebe, protože jsem vůbec nevěděla, jakou knížku vybrat na desáté místo. Sice to není nijak řazeno, ale najednou mi došly nápady! Nakonec jsem vybrala Lolu, a jelikož jsem četla Polibek pro Annu, který byl naprosto bravurní, tak doufám, že další kniha od autorky bude alespoň stejně dobrá! Každý potřebuje občas odpočinek od svého oblíbeného žánru - v mém případě fantasy -, a tak si myslím, že tahle romantická kniha mi pomůže relaxovat! :)
No a to je všechno mí přátelé, doufám, že jste si článek užili. Já vám teď prozradím, že těch knížek by mohlo být opravdu donekonečna, ale pšššt, třeba příště udělám něco podobného. :)

5 komentářů:

  1. Samé dobré knihy. Já se osobně taky už nemůžu dočkat Ohnivého srdce, už jenom pár dní a konečně vyjde hurá! Město ztracených duší na mě čeká doma v poličce už od května a nutně s k tomu potřebuji dostat dříve než vyjde v češtině, aby mi to k něčemu bylo, že jsem si to pořídila. Jsem zvědavá co řekneš na Rozum a cit a Divergenci no a ještě na Lolu ta je taky super :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo! Hip, hip, hurá! Strašně se těším, dokonce každý den koukám do poličky, kde mám knihy od Richelle - jsem opravdu veliký závislák! Ano, do Města by ses mohla pustit, je to příjemné počtení, a když už ho doma máš tak dlouho, tak by nebylo na škodu se do něj začíst. :)

      Vymazat
  2. Ohnivé srdce, Ignite me a Incarnate si chci moc přečíst. =) Divergenci si rozhodně přečti, je to skvělá kniha.

    OdpovědětVymazat
  3. Ohnivé srdce - na tuhle knížku se neskutečně těším! Ale musím nejdříve přečíst Indigové kouzlo :D a potom Incarnate - ta vypadá moc zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  4. A kde jsi koupila tu školu noci 2? Nemuzu ji nikde v žádném obchodě najít

    OdpovědětVymazat