neděle 24. listopadu 2013

Pokrevní pouta [RECENZE]

|Ambiciózní alchymistka|
Autor: Richelle Mead
Série: Pokrevní pouta
Díl: 1
Počet stran: 336
Překlad: Katrin Chýlová
Nakladatelství: Domino, listopad 2011
Originál: Bloodlines
Doba čtení: 3 dny, říjen 2013, v čj



Sydney Sageová je mladá alchymistka, která si nežije zrovna jako v bavlnce. Její otec je na ni velice přísný a svou lásku nedává vůbec najevo. Sydney byla vychována jako dědička alchymistické krve, což znamená, že její děti jednoho dne budou pokračovat v pokrevní linii alchymistů. Ale Sydney tenhle život nechtěla. Nikdy totiž nepoznala, jaké to je mít kamarády, nebo chodit na veřejnou školu. Teď se jí ale nabízí šance, kterou nemůže odmítnout. Bude mít tajnou misi, ve které bude muset dohlížet na mladou princeznu Jill, jejíž sestrou je samotná morojská královna Lissa Dragomirová. Bezpečí Jill je velice důležité, a tak pro ni alchymisté vyberou místo v tom největším zapadákově, kde by žádný Moroj dobrovolně nežil. Palm Springs je město, kde skoro pořád svítí slunce. Nic příjemného pro vampýry.

"Omlouvám se, že ruším, madam, ale dělám si starosti o svou sestru.
JIill Melroseovou. Já jsem Sydney."

Nemohu uvěřit, že jsem tuhle knihu četla až takhle pozdě. Pravda je totiž taková, že mi Pokrevní pouta ležela na poličce už něco málo přes půl roku. Kdyby nebylo mého plánovaného re-readingu Vampýrské akademie, tak bych tuhle jednohubku už asi dávno slupla. Myslím si, že volné pokračování VA z pohledu Sydney je opravdu skvělý nápad. Richelle Mead musela udělat radost všem fanouškům jejích knih.

Mně radost udělala ohromnou, protože jsem vůbec netušila, že nějaké volně pokračování existuje. Když jsem poprvé viděla book trailer, tak mi  málem vypadly oči z důlků. Strašně jsem si ho zamilovala a v ten okamžik jsem si řekla, že tu tuto knížku musím mít! I teď kdykoliv mám volnou chvíli, tak si ten spot pouštím (už ho umím i nazpaměť). O obálce bych také mohla básnit nějakou tu minutu, jelikož se mi nehorázně líbí. Ale teď přestanu tlachat o nedůležitých věcech a konečně se vrhnu ke chvále samotné knihy!

Jakmile se mi knížka dostala pod ruku, tak jsem začala hltat každou větu a slovo. Známé postavy jsem 'pozdravila' s úsměvem a ty nové poznala s radostí. I když jsem měla u Sydney zafixované to, že vůbec nejí, čímž se mi docela hnusila, tak jsem v Pokrevních poutech zjistila, proč tomu tak je. Musím uznat, že mě to docela překvapilo, protože jsem takový důvod nečekala. Dozvěděla jsem se mnoho nových pikantností, informací a objevů. Celá kniha je jeden velký koš překvapení, který stojí za to otevřít. Příběh je zasazen do středoškolského života, jaký si Sydney mohla přát jen ve snu. Pro ni je to jako dárek, ale pro Jill utrpení.

"V očích se mu zablesklo pochopením. "Jasně. Ta alchymistka."

Strašně moc děkuji za to, že je jednou z postav i Adrian. Já vím, jsem do něj blázen, ale on je tak strašně moc úžasný, že to snad nemůže být pravda! Teď už si jen musím spřádat své spiklenecké plány. Muhehe! Bylo to čtivé, bylo to nadpřirozené, bylo to úžasné! Knize dávám nekonečných pět hvězdiček. Na Richelle Mead podle mě nemá žádná jiná autorka, jelikož je naprosto skvělý spisovatelka. Dokáže z obyčejné scény udělat ten nejdojemnější okamžik. Já jsem její největší fanda a strašně se těším na druhý díl! Zlatá lilie, čekej na mne!

2 komentáře: