úterý 8. října 2013

Netvor [RECENZE]

| Na každého jednou přijde řada..|
Autor: Alex Flinn
Série: Kroniky Kendry
Díl: 1
Počet stran: 256
Překlad: Miloš Chlouba
Nakladatelství: MOBA, duben 2013
Originál: Beastly
Doba čtení:  7 dní, září 2013, v čj



Kyle Kingsbury je mladý a velice atraktivní syn televizního zpravodaje. Celý svůj život se choval jako bohatý spratek, který může mít vše, na co si vzpomene. Avšak v posledním měsíci deváté třídy se stalo něco, co ho změnilo. Doslovně "změnilo". Po jarním plese se stal, bývalý krasavec Kyle, netvorem. Zaklela ho čarodějnice jménem Kendra, která se přestrojila za jeho ošklivou spolužačku, a se svými mocnými kouzli ho proměnila. Ale čarodějnice dala tomu pošetilci ještě jednu šanci. Když si do dvou roků najde dívku, která ho bude milovat v této formě a naopak, pak bude opět člověkem. Dva roky se zdají jako dlouhá doba, ale čas se vždy rychle krátí.

"Netvor. To slovo přicházelo z jiných dob a odjinud."

Ráda bych se na začátek zaměřila na obálku. Font písma je ponechán z originální obálky a musím říct, že se mi opravdu líbí. Vypadá jako trny růže a růže s Nevorem opravdu blízce souvisí. Naopak se mi zdá, že model, který by měl být "jakože" Kyle mi připadá až moc hezký. Klidně bych mu přidělala trochu chlupů, aby to sedělo ke knize. Knížku jsem začala číst z takového popudu, protože jsem nevěděla, co si s sebou vezmu na adapťák. Netvor přišel vhod, jelikož není nějak velký a těžký. :)

Byl jednou jeden pyšný kluk, který žil v Americe - New York City. Ten chlapec byl tak zlý neohleduplný, že si ho vyhlídla čarodějnice, a za jeho krutost ho zaklela v odpornou stvůru. K lidské podobě ho mohla přivést jen dívka, jenž ho bude milovat v jeho ohavné formě. Na oplátku musel netvor milovat i ji. Netvor na to měl dva roky. Utrpení. Smutek. Láska.

Podle názvu jsem si nejdřív myslela, že půjde o nějaký horor - film jsem totiž neviděla -, ale po chvíli čtení jsem zjistila, že jde o "normální" knížku. Abych přiznala barvu. Do děje jsem se ze začátku nemohla vůbec začíst. Byla jsem strašně líná nějak se více vciťovat do příběhu. Přece skoro každý zná animovanou pohádku Kráska a zvíře od Walt Disney, že..? Tady to není nějak extra jinak, protože motiv je pořád stejný, jen je děj zasazen do trochu jiné doby.

Ovšem jedna věc se mi na knížce strašně líbila. A tou myslím takové "chatovací" okýnka, kde vystupoval pan Anderson a jiná zakletá stvoření. Ten chat na mě působil hrozně mile a připadal mi jako skvělé zpestření mezi jednotlivými částmi knihy. Celkově si myslím, že je Netvor příjemné počtení a určitě není na škodu se do něj pustit.

Hodnocení
4 hvězdičky

3 komentáře:

  1. Viděla jsem film. :) Napsalas to moc pěkně, ráda bych si přečetla i knížku. ;) Jinak jsem tě nominovala v Liebster Blog Award tagu, takže doufám, že tu bude za chvíli viset článek! :D http://favouratbooks.blogspot.cz/2013/10/liebster-award-tag.html

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle knížku si prostě přečíst musím! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Film som videla :) A knižku by som si strašne rada prečítala, keďže viem, že už existuje :D :) Vďaka :)

    OdpovědětVymazat