pondělí 18. února 2013

Sny [RECENZE]

Sukubko, Sukubko, kdepak jsi?
Jsou dny, kdy holka neví, který problém řešit dřív. Obzvlášť to platí v případě sukuby Georginy Kincaidové, která získává energii ze svádění mužů. Na první pohled záviděníhodná schopnost ovšem značně komplikuje její vztah se slavným spisovatelem Sethem – nemůžou spolu mít sex, protože tím by ho Georgina bezděčně zabila (a to, přiznejme si, by odradilo každého muže, i zamilovaného). Navíc je Seth pohlcen prací na svém nejnovějším románu a Georgina musí zasvěcovat novou, poměrně neschopnou sukubu.









Autor: Richelle Mead
Série: Sukuba
Díl: 3
Počet stran: 280
Překlad: Katrin Chýlová
Vydalo: Domino, duben 2012


Kousek děje
Do města Seattle se vrátil skřet, který koupil Georginu duši, Niphon. Georgina ho nenávidí ze všech možných potvor na světě. S jeho příchodem se zde objevuje i nová sukuba, která by mohla soutěžit v pořadu "Největší jelito lidstva!", a kterou musí Georgina zaučit. Má být něco jako její učitelka, ukázat jí triky na svádění, a jak vůbec získat chlapa. To se Georgině samozřejmě nelíbí a snaží se vzdorovat. Její kamarádi jsou jí taky houby platní, protože jsou okouzleni Tawny, tedy spíš jejím hrudníkem.

Ale objevuje se zde ještě jeden menší problém. Pokaždé, když si Georgina "dobije" energii a pak jde spát, tak se ráno probudí skoro vyšťavená. V noci ji pokaždé doprovází sen. Sen, který se pokaždé opakuje, akorát popojede tak o půl minuty. V tom snu je Georgina v kuchyni a poslouchá píseň "Sweet home Alabama", myje ručně nádobí a pobrukuje si. Co se ale opravdu skrývá za těmi sny, které ji neumí nikdo vysvětlit?

Postavy
Příšerný skřet Niphon, který koupil Georginu duši, a za kterým se táhne smrad na míle daleko. Jaký je jeho cíl v Seattlu?
Tawny, tak se jmenuje ona nová sukuba. Představte si ji jako vižli s nadměrným hrudníkem a s nepřirozenou blonďatou hlavou. Prostě taková menší prostitutka, neboli žena snů.
V minulém díle se k nám připojila Maddie, Dougova sestra. V tomto díle se dobře skamarádí s Georginou, která se ji pokusí změnit z ošklivého kačátka na labuť.

Moje názory a pocity
Tenhle díl se mi prozatím líbil nejvíc, protože mě chytil za srdce, které mi vytrhlo ven z těla, hodilo s ním o zeď, a pak mi ho zpět vrátilo do hrudního koše. Jednoduše bych to napsala takhle. ÚŽÁÁÁSNÝÝ!! Ale to samozřejmě neudělám, trochu se rozepíši.


Pro začátek vám řeknu, že doufám, že mi Georginy Kincaidové bylo poprvé a naposledy líto. Já vím, že jsem světoznámá želva, a že brečím u všeho, ale u tohohle jsem snad ani nemusela, ne? Že ne? Richelle mi udělala naschvál, že to na konci tak utnula, teď si budu muset půjčit čtvrtý díl od Clíí a to mám doma hromadu knih! K Sethovi si asi napíši někde někam poznámku, že je to hajzl..! Ne, to neudělám, protože ho chápu.. Ne! Je to pan Hajzl!

Když jsem si poprvé přečetla jméno Nyx, tak jsem si říkala, že mi to je nějaké povědomé. Samozřejmě jsem si ji spletla s Nyx ze Školy noci, očekávala jsem, že to bude nějaká hodná paní. A ono to bylo naopak! Byla to zlá ježibaba! Ale pravda je, že co jiného máme čekat od Temnoty?

Závěr
Tak fajn, zase tak moc jsem se nerozepsala... Ale víte, co mě štve? Že jsem to četla tak dlouho, i když to byla opravdu prvotřídní knížka. Nestává se mi, že bych něco četla tak dlouho, ale nejspíš to bude tím, že mám pořád nabytý program. A teď pro ty, co se ještě neodhodlali číst Sukubu... JDĚTE DO TOHO! - pokud milujete styl psaní Richelle tak jako já..

Obálka
První dvě obálky dílů Sukuby se mi hrozně líbily, protože na nich modelky vypadaly jako normální sexy holky, ale tahle už je podle mě až moc umělá. Nejsem na obálky většinou zlá, ale na téhle vypadá sukubka jako kdyby měla prasečí rypáček. ^^

+ Hodnocení: 5 hvězdiček
++ Doba čtení: 8 dní, březen 2013

2 komentáře:

  1. Ou, nečekala jsem, že je bude tak dobrá. U 2,dílu jsem skončila ařekla jsem si, že se na to vykašlu. Že bych to ještě přehodnotila? ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, možná jsem já prostě ujetá na Richelle Mead, ale prostě se mi tenhle díl líbil. Na konci jsem si opravdu myslela, že to nevydržím a poběžím ke kamarádce pro ten čtvrtý díl. :D Jak mi bylo Georginy líto.. T__T

      Vymazat