neděle 13. ledna 2013

Polibek nesmrtelnosti [RECENZE]

Nikdy nikomu nevěř!
Jako by nestačilo, že je Sára osamělá a nemá mnoho přátel, neustále ji navíc pronásledují hororové sny. Když na začátku školního roku nastoupí do Sářiny třídy nový kluk Dustin, její život se převrátí naruby. K tajemnému spolužákovi ji něco nevysvětlitelně přitahuje. Zdá se jí, že je spojuje jakési neznámé, velmi silné pouto. Sářina jediná kamarádka May se jí však snaží Dustina rozmluvit. Co před Sárou skrývá? Kdo je záhadný Dustin a jaké je jeho tajemství?









Autor: Alice Moon
Série: Krvavá romance
Díl: 1
Počet stran: 248
Překlad: Michaela Škultéty
Vydalo: Fragment, 2012

Kousek děje
Pouto mezi Dustinem a Sárou je nevysvětlitelné. Jakmile poprvé spatřila jeho tmavě hnědé až černé oči, měla pocit, jakoby se svět kolem zastavil. V aule plné studentů najednou stáli jenom oni dva. Sářino srdce bilo na tisíc honů, dokonce jí připadalo, že ji opustilo, a vydalo se na cestu k Dustinovi. Pak když se jejich kontakt přeruší, nemůže popadnout dech. Co to sakra bylo?
***
Sára je mladá dívka, které nedávno zemřel otec na rakovinu. Ještě se s tím plně nesmířila, ale jedno ví jistě. Od té doby, co zemřel, ji začaly pronásledovat noční můry. Sny plné nevyjasněných pocitů a hlavně příšerné výjevy. Mlha  a znetvořená těla. Vždy se probudí celá zpocená s tlukoucím se srdcem. Měla by se s tím někomu svěřit a moc dobře to ví, ale stejně to neudělá. Ani své kamarádce Maye nic neřekla..



Postavy
Hlavní postava je Sára, dcera zdravotní sestřičky a právníka. Poslední dobou je strašně uzavřená a zdrženlivá. Důvodem je výše zmíněná smrt jeho otce. Její dobrou kamarádkou na škole je Maya. Baví se spolu každý den. Sice trochu zdráhavě, ale přece jen se baví. Občas spolu zajedou do pizzerie, kde si dají obří pizzu s velkou porcí rajčat. Sára je ráda, že ji má, ale to neví pravdu, která se skrývá za její minulostí.

Clare a Anna, dvě roštěnky Canyon Hight. Jsou to nerozlučné kámošky, které Sáře pořád někoho dohazují. Někdy umějí lézt na nervy, ale někdy umějí přinést cenné informace.
Dustin, záhadný tajnůstkář, který letos nastoupil na střední Canyon Hight. Skrývá děsivé tajemství, o kterém nechce nikomu říct. Skrývá se před NÍ, ale ONA si ho vždycky najde.
Johnatan, milý puberťák, který flirtuje s každou holkou, co mu "spadne" do náručí.


Můj názor a pocity
Už na začátku knihy mě docela rozhodilo, že děj začal nezvykle divně. Ale fajn, dobře, na začátku byl sen, nu což, ale když pak přešel příběh do pohledu Dustina, tak mě to docela udivilo. Pořád se to střídalo mezi ním a Sárou. Jednu chvíli se nic neděje, pak jo. Co to sakra je? Ale to je jen moje malá poznámečka.
A pak je tu další taková věc. Proč jsou všude cizí jména a jenom hlavní postava je Sára. Dobře přeložili to podle Sarah (nevím z čeho), ale čtenářovi (mně) to docela vadilo. Všechny jména jsou divná, jenom ona je Sára. Fakt paráda.
Já neumím psát s moc kritickým pohledem, takže ani nejsem kritik. Většinou se mi každá knížka líbí, ale tohle byl fakt děs. Upíří tématiku mám ráda, ale tohle snad ani nebyli upíři?! Byli to nějaké obludy, které akorát pijou krev a jsou nesmrtelní!
Možná se to někomu líbí, ale mně opravdu ne. Upíří konkurence je opravdu veliká, třeba je to v Německu hit, ale u mně to opravdu nezabodovalo. Skoro nic se v knížce neudálo, ale to mi ani tak nevadí, jako nudně psané scény, co by měly být vzrušující.

Závěr
Pokud jste nikdy nečetli nic o upírech, tak se vám tohle možná bude líbit, ale silně pochybuji o těch ostatních lidech, co třeba četli Stmívání. Nic víc, nic míň k této knize říkat nebudu.

Obálka
Kdybych měla srovnat naší obálku s originálem, tak se mi originál líbí rozhodně víc. Na ní alespoň nevypadá slečna, jakoby měla každou chvíli jít na velkou.. Vypadá hezky a zamilovaně.

Reakce po dočtení knihy: Proč jsem vás neposlechla??

Hodnocení
1 hvězdička

9 komentářů:

  1. I když to je kritické, jeto moc dobře napsané! Tuhle knížku jsem četla. Celou dobu jsem čekala kdy už teda přijde ta chvíle kdy se to zlomí a něco mě tam překvapí nebo prostě až se něco stane.. Furt nic. Takže s tebou souhlasím ;) Byla to nuda=/
    Tvůj komentář k obálce=DD Já nemůžu=D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D Ale ona tak vážně vypadá, kdyby alespoň vlasy! Takovýho kakabuse nepotkáš zrovna často.. :D
      Ano, ano. Možná tam byl malý zvrat děje, něco co jsem trochu nečekala, ale rozhodně se nic závratného nestalo.. ;D))

      Vymazat
    2. Máš pravdu, něco takového se často nepotká=DD

      Vymazat
  2. Já to ani nedočetla. :D Hmm a s tím tvým komentářem k obálce .... něco na tom bude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Buď ráda, že jsi to nedočetla.. Konec byl krapet otevřený, ale stejně to nepomohlo. :D

      Vymazat
  3. Haha ten komentář k fotce je pravdivý, mě zase napadlo, že to přehnala s botoxem :D

    OdpovědětVymazat
  4. Jak tak vidím tak tě kniha moc nenadchla :D Abych pravdu řekla tak jsem o knize ani nevěděla, že existuje.. :)
    Co se týče těch upírů, je pravda, že konkurence je hodně hodně velká, a tak je čím dál tím těžší napsat nějaký trhák :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná buď ráda, že si na ni nenarazila.. :D Podle mě to možná byl trhák, ale jenom v Německu.. :D

      Vymazat