neděle 11. listopadu 2012

Drakova přísaha [MINI-RECENZE]

Autor: P.C. Castová - Kristin Castová
Nakladatelství: Knižní Klub
Překlad: Jana Kunová
Počet stran: 128

Anotace: Drakova přísaha je samostatná povídka přidružená k cyklu Škola noci, věnovaná osudům jedné z jejích postav, bojovníka a učitele šermu Draka Lankforda. Odehrává se v devatenáctém století a vypráví o zapuzeném synovi anglického šlechtice, jenž se stal upírem, odešel do Ameriky a poznal svou budoucí manželku Anastasii. To z lásky k ní kdysi odpřisáhl, že bude svou nezřízenou sílu krotit milosrdenstvím. To pod vlivem této přísahy daroval život podivnému havranovi s lidskýma očima. Avšak nyní – tváří v tvář událostem odehrávajícím se v současnosti – svůj slib odvolává a nahrazuje novým: že už nikdy nikoho neušetří…


***
K této novele stačí snad jen můj názor.
Myslím si , že na to jak Škola noci začala být od šestého dílu docela nezáživná, je tato novela velice odpočinkovým počteníčkem. Je fakt, že se mi ze začátku vůbec nechtěla číst, přelétla jsem pár stránek a knihu zavřela, ale dneska jsem měla čtivou náladu a knihu zhltla. 


Dozvíte se v ní docela dost zajímavostí (třeba proč se jmenuje Lankford Drak O_O) a sami uvidíte, jak jsou osudy všech hrdinů a hrdinek velice propojené.

Vlastně ani nevadí, že je knížka krátká, protože kdyby byla delší asi bych jí ani nedočetla. Nevím, nějak mi styl psaní autorek připadá už ohraný, ale to je každého názor. Já osobně kdybych knihu nedostala od známe, nejspíš bych po ní v knihkupectví ani nesáhla.
Ale navzdory všem mým "kritikám", je  kniha přece jen dobrá, a proto ji doporučuji všem fandům Školy noci a možná i těm, co jí nečtou. Máte to přečtené tak za hodinku dvě "pokud si teda nedáváte několikadenní pauzy jako já".

Hodnocení
3 hvězdičky

2 komentáře:

  1. Přísaha se mi celkem líbila :) Jenom se mi to zdálo trochu smrsknutý.. Drak mohl dostat víc prostoru... Jinak je fajn, že máš blog!! Další oběť na sledování *evil výraz*

    OdpovědětVymazat
  2. Čítala som 1. diel Školy noci a celkom sa mi lúbil, takže ak sa niekedy dostanem aspoň cez 5. diel a stále ma to bude baviť, tak si zoženiem aj tento doplnok k sérii 8)

    OdpovědětVymazat